Renaştere, Manierism, Baroc – Istoria artelor plastice

Renaştere, Manierism, Baroc – Istoria artelor plastice
ISBN: 978-973-30-2872-7
Anul publicării: 2011
Ediția: I
Pagini: 470
Format: 20,5 X 26
Preț: 76,10 lei
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Cartea cu titlul Renaştere, Manierism, Baroc se referă la evoluţia artei europene desfăşurate pe parcursul a cinci secole, din secolul al XIII-lea până în secolul al XVII-lea, secole caracterizate de complexe schimbări sociale şi spirituale care au stabilit desprinderea din mentalitatea medievală şi au hotărât orizontul afirmării viitoarei arte moderne şi contemporane. Păstrând rigorile prezentării istorice şi cronologice, scopul propus a fost de a facilita accesul la înţelegerea caracterelor specifice ale stilurilor celor trei epoci şi a distincţiilor stilistice ale operelor fiecărui artist.
Autoarea a urmărit ca paginile lucrării să ofere o interpretare adaptată cerinţelor sensibilităţii contemporane, receptivităţii actuale a semenilor noştri, tipului viu al interesului şi curiozităţii intelectuale, tot mai evidente ale acestora.
Din această perspectivă, lucrarea se îndepărtează de prezentările narative sau descriptive prezente, încă, în literatura de specialitate.
Cartea este adresată pasionaţilor de cultură, publicului de cititori cu adevărat interesaţi să se iniţieze şi să descopere forţa spirituală a artei.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0241 sec