Dicţionar de termeni literari pentru clasele IX-XII

Preț: 15,41 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-30-2852-9
Anul publicării: 2010
Ediția: I
Pagini: 276
Format: 16,5 X 23,5 cm

DESCRIERE

Acest dicţionar de termeni literari este produsul unei riguroase selecţii a celor mai folosiţi termeni literari întâlniţi în manualele alternative şi la orele de curs de limba şi literatura română, în special la clasele de liceu.
A fost conceput astfel încât el să fie un material auxiliar de lucru atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Utilizând un limbaj accesibil, dicţionarul se doreşte a fi pe înţelesul elevilor – cititorii ţintă ai acestei cărţi –, care nu vor fi nevoiţi să „descifreze” înţelesurile conţinute aici cu Dicţionarul de neologisme alături.
Termenii cuprinşi în carte sunt însoţiţi de filiera etimologică prin care au intrat în uzul limbii române, definiţie, tipologie, caracteristici, particularităţi, explicaţii şi multe exemple. Ei sunt raportaţi la operele şi la scriitorii care aparţin în primul rând literaturii române pentru a fi într-adevăr aplicabili programei şcolare în vigoare.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0486 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.