Geologia României în contextul geostructural central-est-european

Geologia României în contextul geostructural central-est-european
Preț: 192,66 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-30-2656-3
Anul publicării: 2010
Ediția: I
Pagini: 648
Format: 17 X 24 cm
Categoria: Geografie

DESCRIERE

Lucrarea se încadrează profesionist în categoria lucrărilor din domeniu geologic, în care diverşi autori au elaborat în ansamblu modele de largă sinteză asupra alcătuirii şi evoluţiei geologice a ţării noastre. Fiecare model descoperă noi elemente care să ne apropie tot mai mult de realitate, dar care, evident, va rămâne totdeauna un deziderat.
Modelul propus de Vasile Mutihac şi Gabriel Mutihac în lucrarea Geologia României în contextul geostructural central-est-european a fost prezentat pe 646 pagini bogat ilustrate cu coloane stratigrafice, hărţi geologice, secţiuni geologice, la care se adaugă şi şapte planşe color, pliate şi plasate în interiorul cărţii.
Conţinutul lucrării este structurat pe două părţi.
Prima parte, Unităţile precarpatice, cuprinde unităţile: eoproterozoice, cadomiene, hercinic-chimerice, cuverturile postchimerice, platforma continentală a Mării Negre şi evoluţia şi tectogeneza domeniului precarpatic.
În cea de-a doua parte, Unităţile carpatice, sunt trataţi Carpaţii româneşti, depresiunile intramontane şi zonele adiacente şi încadrarea acestora în ansamblul geostructural central-est-european.

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5
profesorul Mutihac este un academician in geologie! Sincera pretuire!
Created in 0.0569 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.