Gramatica limbii latine - cu exercitii aplicative si cheia acestora

Preț: 28,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-30-3640-1
Anul publicării: 2014
Ediția: I
Pagini: 394
Format: 147x205 mm

DESCRIERE

Gramatica limbii latine reprezintă un valoros instrument de învăţare foarte necesar atât elevilor, cât şi celor interesaţi de studiul limbilor şi culturii clasice, precum şi de fenomenul lingvistic în genere, deoarece cunoaşterea corectă a limbii române şi a altor limbi, îndeosebi a celor romanice, necesită o cunoaştere a izvoarelor istorice.
Cartea de faţă cuprinde, în partea I, domeniile gramaticii (fonetica, morfologia, sintaxa propoziţiei şi a frazei), urmate riguros de explicaţii teoretice şi de exemple din autorii latini din diferite epoci ale literaturii. Lucrarea mai cuprinde o prezentare sintetică a unor noţiuni de stilistică – figurile de stil etimologice, sintactice, semantice, retorice – şi o introducere în poezia latină privind regulile prozodice, metrica şi principalele versuri – hexametrul şi pentametrul – mai puţin cunoscute de cititori. În partea a II-a, sunt prezentate o serie de noţiuni de cultură şi civilizaţie romană – calendarul roman, numele la romani, unităţile de măsură, abrevieri şi formule, unele folosite şi azi, originea gamei muzicale, expresii latine consacrate. În plus, cartea mai conţine numeroase exerciţii de traducere şi de retroversiune, care pot fi date elevilor ca teme de rezolvat, precum şi CHEIA REZOLVĂRII acestora, dându-le astfel posibilitatea de autocontrol.
Predarea limbii latine este şi un prilej de a deprinde elevii cu vorbirea corectă, lucru realizabil odată cu însuşirea diferitelor probleme de gramatică.
Studiul civilizaţiei şi a limbii latine creează şi dezvoltă cadrele mentale obligatorii, pentru o persoană care vrea să se afirme în ţara sa şi în alte ţări. Mult mai bine îşi găseşte locul, într-un context internaţional concurenţial, un tînăr cultivat, care a mai auzit şi de Motzart, Rafael sau Vergilius, şi care are o perspectivă asupra trecutului Europei.
Gramatica de faţă pledează cu multă convingere pentru studiera limbii latine, pentru că ea nu este o limbă „moartă”, cum se afirmă uneori de către necunoscători, ci, dimpotrivă, amprenta ei apare, ori de câte ori auzim sau vorbim româneşte.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0486 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.