„Inegalităţi matematice (extinderi şi generalizări) Tehnici şi metode de demonstraţie şi rafinare”

Preț: 24,08 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-30-3301-1
Anul publicării: 2012
Ediția: I
Pagini: 168
Format: 16,5 X 23,5
Categoria: Matematică

DESCRIERE

În lucrarea de faţă, autorii aduc în faţa cititorului un număr variat de identităţi geometrice şi trigonometrice într-un triunghi oarecare sau tipuri mai speciale de inegalităţi din expresii algebrice simetrice.
Unele inegalităţi cunoscute (precum: inegalitatea lui Lessels-Pelling), altele clasice de mare importanţă (Gerretsen, Blundon, Schur, Erdös-Mordell), tipurile speciale de inegalităţi din expresii algebrice simetrice, utilizând polinoamele simetrice fundamentale în două şi trei variabile, inegalităţile geometrice deduse din analiza unor triunghiuri speciale sau noile inegalităţi între medianele unui triunghi, în mare parte rezolvate, sunt tratate pe parcursul a 10 capitole şi 178 de pagini.
Toate expresiile matematice, întâlnite în lucrarea „Inegalităţi matematice (extinderi şi generalizări) Tehnici şi metode de demonstraţie şi rafinare”, sunt de o mare utilitate şi sprijin efectiv pentru pregătirea elevilor pentru lucrul la clasă, dar şi pentru activitatea de performanţă.
Cunoştinţele nu depăşesc nivelul programei de matematică pentru liceu, iar tehnicile de rezolvare folosite sunt suficient de simple şi de directe.
Pentru a vă convinge de calitatea şi originalitatea problematicii, puse în discuţie în această lucrare, vă invităm să răsfoiţi câteva pagini din capitolul 6.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0464 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.