Interogaţie şi autointerogaţie în educaţie

Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-31-0158-8
Anul publicării: 2016
Ediția: I
Pagini: 492
Format: 14.7x20.5cm

DESCRIERE

Prezenta lucrare [...] face parte dintr-o tot mai conturată şi mai posibilă viziune asupra educaţiei, şcolii, învăţăturii, construcţie edificată într-un anumit spaţiu cultural şi într-o anumită perioadă istorică.
Volumul cuprinde eseurile scrise în perioada 2012 – 2014 [...] şi reprezintă un punct de vedere unitar, coerent şi întemeiat, o bine-venită etapă (ulterioară celor marcate prin volumele anterioare) în înţelegerea universului educaţional, cu tensiunile, provocările şi superficialităţile sale. Problemele tratate lansează spre alte căutări, spre alte sinteze sau spre alte posibile aprofundări, nuanţări, spre alte posibile direcţii neprevăzute sau scăpate pur şi simplu din vedere.
Cartea [...] este o invitaţie la reflecţie, la dialog, la edificare, la reacţie împotriva limbajului de lemn, a clişeelor conceptuale, a rutinei didactice, a autosuficienţei profesionale. Ea este o nepotolită confruntare a autorului cu propriile idei, supoziţii, cunoştinţe, certitudini, neînţelesuri, o neliniştită interogaţie, o neobosită testare a ceea ce credem că ştim, o constantă punere în corelaţie a aspectelor considerate izolat, o cât mai profundă sondare a realităţii şcolare, o convingere că sunt încă multe de cercetat, cu temei, fără prejudecăţi paradigmatice.
Esenţial este să vedem (şi) acolo unde credeam că nu (mai) este nimic de văzut, să înţelegem (la un alt nivel sau mai larg) ceea ce credeam că am înţeles deja, să fim fascinaţi de ceea ce ne dezvăluie (în orice clipă) universul copilăriei, educaţiei, gândirii şi simţămintelor umane, ca univers mereu viu, mereu dependent de calitatea îngrijirii sale.
 
Autorul

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Idei pedagogice contemporane

Created in 0.0515 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.