Introducere în algebra computaţională – Vol.III – aplicaţii în teoria numerelor, criptografie, singularităţi

Introducere în algebra computaţională – Vol.III – aplicaţii în teoria numerelor, criptografie, singularităţi
Preț: 27,45 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-30-3298-4
Anul publicării: 2012
Ediția: I
Pagini: 190
Format: 16,5 X 23,5
Categoria: Matematică

DESCRIERE

Numerele 2, 3, 5, 7, 11 sunt numere prime pentru că fiecare se divide doar cu 1 şi numărul însuşi. Cum poate fi testată o astfel de propiretate – folosind calculatorul – dacă numărul are 100 de cifre?
Numărul 143 nu este număr prim deoarece se descompune în produsul 11×13. Poate fi descompus în factori – folosind calculatoru – orice număr care are 100 de cifre?
Singularităţile izolate ale hipersuprafeţelor complexe sunt descrise de spaţii topologice complicate, caracterizate de invarianţi topologici şi analitici. Aceşti varianţi sunt reprezentaţi în grafuri de rezoluţie. Ce poate face calculatorul în calculul acestor grafuri?
Aceste întrebări primesc un răspuns în această carte – schiţând în acelaşi timp şi o parte din contururile unui capitol relativ tânăr al matematicii – algebra computaţională.

Autorul este matematician, conferenţiar la Universitatea „Petru Maior” din Tg. Mureş.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0479 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.