Italiana pentru medicina

Italiana pentru medicina
Preț: 11,08 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2005
Pagini: 176
Format: 16,5 x 23,5

DESCRIERE

sugestii şi opinii la adresa acestei lucrări din partea lect. Univ. dr. Elena Pârvu-Catedra de Italiană a Univ. din Craiova şi prof. univ. dr. Renzo Pavese de la Universitatea pentu Străini, Perugia

Interesul arătat faţă de limba italiană în rândul studenţilor a fost mai mult decât neaşteptat. Cu atât mai mult cu cât a depăşit sfera studenţilor în filologie. Unul dintre motivele pentru care a fost conceput acest manual a fost lipsa unui curs care să se adreseze acestui segment de cititor (studenţi la Facultatea de Medicină şi medici).
Cursul este pentru nivelul de începători în studiul limbii italiene, răspunde cerinţelor de limbaj sectorial medical, însumează problemele esenţiale în ceea ce priveşte gramatica limbii italiene şi este împărţită în două. Prima parte cuprinde 20 de lecţii structurate pe aparate şi sisteme, însoţite de imagini şi exerciţii, iar cea de-a doua cuprinde terminologia medicală de bază – în care se găsesc pe liste toate cuvintele care au legătură cu limbajul medical: INSTRUMENTARUL, BOLILE, SPECIALIZÃRILE, ORGANIZAREA SANITARÃ, AGENŢII PATOGENI, SIMPTOME, PROCEDEE DE DIAGNOSTICARE etc.- un glossar sectorial român-italian, unul italian-român şi cheia exerciţiilor.
Ca un alt element de noutate, s-a constatat util a structura şi pe categorii gramaticale aceşti termeni.
În concluzie, parcurgând acest manual, cititorul va avea posibilitatea de a studia gramatica limbii italiene şi de a putea traduce termenii de specialitate medicali atât de frecvent întâlniţi în prospectele medicamentelor sau în bibliografia lucrărilor de licenţă.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0429 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.