IVÓVIZKUTAK NITRÁTSZENNYEZŐDÉSE A NYÁRÁD VIZGYŰJTŐJÉBEN

Preț: 16,38 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-30-2879-6
Anul publicării: 2011
Ediția: I
Pagini: 124
Format: 17 X 24

DESCRIERE

Számunkra természetes hogy jó minőségű ivóvíz áll a rendelkezésünkre, de jó tudni, hogy a világon jelenleg évente 1,8 millió ember hal meg azért, mert nem jut megfelelő ivóvízhez és egyes előrejelzések szerint 2025-re az emberiség 66 %-nak nem lesz elegendő ivóvize.

Ennek a folyamatnak egyik oka az, hogy a mezőgazdaságban világszerte egyre több nitráttartalmú műtrágyát használnak. A nitráttartalmú műtrágyák segítségével, nagyon sok embert, egyes becslések szerint, a Föld lakosságának egyharmadát sikerül táplálékhoz juttatni, de a túladagolt nitrát bekerül a vizekbe, és a nem megfelelően kezelt szennyvízzel és istállótrágyával együtt nitráttal szennyezi a talajvizet.és a felszini vizeket.

Erdélyben, a falvak ivóvízellátását hagyományosan a sekély ivóvízkutak biztosították, és hosszú távon is ezek jelenthetik a legbiztosabb ivóvízforrást, de vajon milyen folyamatok zajlanak jelenleg, meddig lehet alapozni arra hogy ezek a kutak biztosítják a lakosság biztonságos ivóvízellátását?

Ezekre a kérdésekre kapunk választ ebben a könyvben, egy jellegzetes erdélyi kistérség, a Nyárádmente példáján keresztül.

A szerző, aki a strasbourgi egyetemen szerzett magiszteri fokozatot és Környezetvédelmi Tanácsadó diplomát majd a gödöllői Szent István Egyetemen PhD fokozatot, évek óta foglalkozik az integrált vízgazdálkodással és végez kutatásokat a Nyárádmentén.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0496 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.