Limba şi Literatura Română Testarea naţională 2007

Limba şi Literatura Română Testarea naţională 2007
Preț: 11,56 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-30-1659-4
Anul publicării: 2006
Ediția: 1
Pagini: 176
Format: 16.5x23.5
Coperta: broşată

DESCRIERE

Lucrarea propune viitorilor absolventi de gimnaziu 32 de teste complexe de evaluare a cunostintelor dobandite in cei patru ani de studiu vizand toate laturile disciplinei: limba romana (fonetica, lexic, morfosintaxa, semantica), elemente de teorie literara si stilistica, lecturi literare. Variantele de subiecte, insotite de bareme de corectare si notare, au fost eleborate in concordanta cu obiectivele programei in viguare. In conditiile utilizarii manualelor optionale, cerintele formulate la partea I a probei scrise au in vedere textul literar ca suport pentru intelegerea/ operarea cu notiuni de teorie literara, cu elemente de fonetica, vocabular, morfosintaxa, ortografie si punctuatie. Partea a II-a a testului prevede redactarea unui text cu destinatie functionala (scrisoare, telegrama, cerere, invitatie). Partea a III-a consta in elaborarea unei compozitii de una-doua pagini avand in vedere: rezumarea unui text; caracterizarea unui personaj dintr-o opera studiata (basm, balada, schita, nuvele, roman etc.); argumentarea apartenentei unui text la o specie literara (basmul, schita, nuvela, romanul, balada, fabula, doina, pastelul, imnul, comedia etc.); analiza unui text literar cu evidentierea structuriisi a resurselor expresive ale limbii; exprimarea unor idei, atitudini, opinii s. a. Rezolvarea cerintelor presupune competente dobandite de elevi pe tot parcursul ciclului gimnazial, valorifica potentialul creativ al tinerilor, ofera deschideri si perspective pentru invatarea ulterioara.
Sugestiile de rezolvare, raspunsurile succinte, baremele judicios intocmite, punctajul detaliat il ajuta pe elev sa se autoevalueze. Cartea este un excelent ghid al elevului, prin faptul ca are in vedere obiectivele si acopera continuturile programei pentru testarea nationala. Este de un real folos elevilor, care o pot utiliza fara meditatori, profesorilor in activitatea de predare-invatare, de evaluare si parintilor, care pot verifica pregatirea propriilor copii.

RECENZII

Rating general
3 (1 recenzie)
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
1
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
3
am citit cartea si mie mi se pare ca ar fi de ajutor copiilor
Created in 0.0473 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.