Lucrări experimentale de FIZICĂ pentru liceu -seria- PERFORMANŢĂ LA FIZICĂ !

Lucrări experimentale de FIZICĂ pentru liceu -seria- PERFORMANŢĂ LA FIZICĂ !
Preț: 24,08 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-30-2931-1
Anul publicării: 2011
Ediția: I
Pagini: 144
Format: 20,5 X 26 cm

DESCRIERE

Lucrarea de faţă urmăreşte partea experimentală a programei analitice de liceu şi oferă un „mic” „mare” compendiu, bogat în experimente care au o caracteristică importantă – sunt realizate concret şi descrise în amănunt. În realizarea acestei cărţi, au fost efectuate practic toate lucrările prezentate, inclusiv cele cu o metodologie mai nouă – şi anume, care utilizează calculatorul pentru achiziţie de date sau pentru prelucrarea lor. Deoarece toate au fost lucrate, în fiecare din ele sunt prinse obligatoriu etapele, dar şi dificultăţile pe care un profesor sau un elev le poate întâmpina la realizarea lucrărilor. Este, astfel, un ghid practic, valoros, care poate să scutească profesorul (sau elevul) de unele greutăţi inerente realizării unui experiment.
Lucrarea este corectă, scrisă cursiv şi nu insistă asupra unor aspecte care sunt colaterale. Din acest motiv are şi un caracter de compendiu. Mai ales prezentarea grafică a datelor obţinute personal, refăcând aceste experimente, este de un real folos – deoarece figurează atât comportarea evoluţiei datelor din experiment cât şi caracteristicile legate de împrăştierea datelor experimentale. Or, acest ultim aspect face ca experimentul să fie o oglindă reală a fenomenului investigat.
Cred că lucrarea va fi de un real folos pentru cititori, deoarece redă un pic din „bucătăria” fizicii (experimentale), dar şi pentru elevi sau profesori, pe care îi ajută să refacă experimentele cu o oarecare economie de timp, dar şi pentru a putea pleca fiecare de aici, mai departe, în îmbunătăţirea şi dezvoltarea experimentelor.
Felicitări pentru iniţiativă, pentru muncă şi pentru reuşită.


Profesor dr. Mircea V. Rusu
Facultatea de Fizică
Universitatea din Bucureşti

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0460 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.