Macroeconomie: aplicaţii

Macroeconomie: aplicaţii
Preț: 16,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-31-0015-4
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Lucrarea „Macroeconomie: aplicaţii” abordează aspecte care îşi au originea în evoluţia teoriei economice, ca domeniu de cunoaştere ştiinţifică.

Cartea este organizată în zece capitole care cuprind cele mai importante noțiuni de macroeconomie, iar la final, un alt capitol include reprezentări grafice ale câtorva aspecte de bază ale macroeconomiei.

Scopul aceastei lucrări este acela de aprofundare şi înţelegere practică a diverselor aspecte analizate la nivel macroeconomic, precum: creditul, instituţiile financiar-bancare, piaţa monetară, piaţa capitalului, piaţa muncii, rolul statului în economia de piaţă, ciclicitatea economică, şomajul, inflaţia, economia cunoaşterii.

Lucrarea este concepută ca un caiet de seminar și se adresează în special studenţilor, fiind un instrument util în asimilarea şi aprofundarea cunoştinţelor teoretice şi practice. Fiecare capitol cuprinde teste grilă și întrebări, iar capitolele cu specific aplicativ au în componență câte un subcapitol cu probleme propuse (având rolul de sistematizare a noţiunilor teoretice şi de familiarizare cu calculul economic) și unul cu probleme rezolvate. De asemenea, cartea mai cuprinde, la finalul fiecărui capitol, teme de proiecte şi de lucrări complexe (care se pot constitui ca teme pentru proiecte de grup sau lucrări de licenţă).

Macroeconomia împreună cu microeconomia au menirea de a constitui fundamentul pregătirii economice a viitorilor absolvenţi. Ca urmare a parcurgerii disciplinei Macroeconomie, aceștia se vor familiariza cu noţiuni de bază din domeniul economic, ce vor fi utilizate ulterior la însușirea altor noţiuni predate în cadrul disciplinelor de specialitate din planurile de învățământ, pe parcursul studiilor universitare.

Pentru mai multe informatii, va rugăm să contactaţi autorul la urmatoarea adresă de e-mail: liviu[punct]scutariu[at]gmail. com

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0490 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.