Mariri de volum gingival

Mariri de volum gingival
Preț: 86,70 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-30-3550-3
Anul publicării: 2013
Ediția: ediţia a II-a
Pagini: 224
Format: 16,5 X 23,5cm

DESCRIERE

Lucrarea de faţă, la a doua ediţie, reprezintă un preţios îndreptar privind patologia şi tratamentul măririlor de volum gingival în activitatea practică a medicilor dentişti, a rezidenţilor în parodontologie, a studenţilor şi de informare a medicilor de altă specialitate privind progresele parodontologiei moderne.
Temele abordate în prima ediţie sunt analizate şi completate într-o manieră actualizată, care corespunde progreselor înregistrate în ultimii patru ani de la apariţia lucrării. Sunt prezentate date actuale privind etiopatogenia micro¬biană specifică alături de influenţele de ordin genetic ale traumei ocluzale şi ale altor factori favorizanţi. Modalităţi noi de monitorizare clinică ale măririlor de volum gingival sunt realizate prin noi indici clinici de evaluare a statusului parodontal.
O contribuţie remarcabilă este legată de dezvoltarea cunoştinţelor privind rolul îmbolnăvirilor gingivo-parodontale în producerea bolilor sistemice, domeniu cu un important impact actual în preocupările specialiştilor în parodontologie din întreaga lume medicală.
Un merit deosebit al lucrării îl constituie elaborarea şi prezentarea modalităţilor concrete de tratament eclectic, individualizat fiecărei forme clinice de mărire a volumului gingival de cauză microbiană sau în contextul efectelor secundare ale unor afecţiuni gingivale ori ale efectelor secun¬dare rezultate din tratamentul medicamentos al acestora.
În acest mod, lucrarea se constituie într-un ghid de tratament diferenţiat, realizat printr-un complex de proceduri, de la cele mai simple, uzuale, până la tratamente specializate, de chirurgie, precum gingivectomia şi gingivec¬tomia gingivoplastică.

Prof. Univ. Dr. Alexandru Bucur
şef Catedră/Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0611 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.