Modelarea in biomecanica

Modelarea in biomecanica
Preț: 34,68 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2009
Categoria: Lucrari tehnice

DESCRIERE

Lucrarea de faţă constituie o frumoasă introducere în domeniul modelării fenomenelor biologice. Apariţia acestui volum este meritul autoarei, profesor universitar dr. ing. Doina Drăgulescu, care a iniţiat înfiinţarea unei unităţi de cercetare interdisciplinară în cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara, bucurându-se de o primire favorabilă, atât a specialiştilor din ţară cât şi a comunităţii ştiinţifice de peste hotare. Lucrarea este structurată pe trei mari capitole: Biocinematica, Biostatica şi Biodinamica. După ce în fiecare capitol sunt introduse noţiunile şi teoremele mecanicii newtoniene, iar în cel de Biodinamica noţiuni de mecanică lagrangeană, sunt prezentate modele pentru membrul inferior (articulaţiile coxofemurală, a genunchiului, tibiofibulară, talotarsală, talocrurală, articulaţiile degetelor), pentru membrul superior (articulaţiile scapulohumerală, a cotului, radiocarpiană, metacarpofalangiene şi interfalangiene) şi pentru cap (articulaţiile atlantooccipitală, atlantoaxoidiană şi temporomandibulară).
Pentru a elabora modelele din biomecanică, se acceptă ipoteza simplificatoare că un corp uman este un ansamblu sistemic structurat din corpuri perfect rigide legate între ele prin cuple simple, modelul final fiind rezultatul produsului unor matrice de transfer. În volum se dau rezultatele acestor produse calculate în Matlab 7. 0.
Autoarea s-a documentat temeinic, aşa cum rezultă din bibliografia care conţine 110 referinţe, în marea lor majoritate lucrări străine relativ recente. Dintre acestea un număr de 19 lucrări aparţin autoarei, iar 11 aparţin unităţii de cercetare pe care o conduce. Lucrarea constituie un material care poate sta la baza unor cercetări viitoare în domeniul biomecanicii, fiind recomandat tuturor celor care doresc să dea la iveală noi rezultate interesante şi importante la frontiera dintre disciplinele mecanice şi cele biologice.
Dacă se ţine seama că potrivit unui vechi aforism „Viaţa este mişcare”, se înţelege şi mai bine importanţa biomecanicii relevată în acest volum care se alătură celorlalte lucrări de specialitate, constituind un material inedit şi deosebit de util.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0497 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.