Patologia neurochirurgicala a hipofizei

DESCRIERE

Lucrarea prezentă are ca scop aducerea la zi a cunoştinţelor referitoare la fiziologia, fiziopatologia hipofizei, dar mai ales a celor referitoare la adenoamele pituitare şi nu în ultimul rând a celor referitoare la alte leziuni hipofizare.
Autorii au urmărit o sintetizare a rezultatelor cercetărilor publicate în presa internaţională de specialitate, făcute asupra sindroamelor clinice, investigaţiilor paraclinice şi metodelor de tratament, în dorinţa de a face o prezentare unitară, din care să reiasă atât reuşitele cât şi insuccesele uneia sau altei atitudini, şi care să fie acceptată de comunitatea neurochirurgicală română care, în ultimii ani, abordează, cu tot mai mare îndrăzneală şi cu succes în tot mai multe centre, patologia hipofizară.
Cazuistica proprie şi parte din iconografie provin din experienţa clinicii de Microneurochirurgie vasculară condusă de academician prof. dr. Leon Dănăilă.
Abordarea practică a acestei patologii complexe nu este posibilă fără o colaborare interdisciplinară: endocrinologi, neurologi, neuroradiologi, neurochirurgi şi, nu în ultimul rând, medicii de familie. Pentru toţi aceştia, cât şi pentru studenţii în medicină şi rezidenţi, lucrarea prezentă sperăm că va fi utilă.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0457 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.