Personaje si personalitati ale istoriei-DICTIONAR ENCICLOPEDIC

Personaje si personalitati ale istoriei-DICTIONAR ENCICLOPEDIC
Preț: 96,33 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-30-3400-1
Anul publicării: 2009
Ediția: 1
Pagini: 944
Format: 16.5x23.5
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Lucrarea pe care o supunem atenţiei cititorilor este rodul unei munci de ani şi ani. Aceasta are un caracter aparte. Este un tip de lucrare de referinţă, ce poate fi supusă mereu criticii de specialitate, pentru că operează cu o selecţie de personaje şi personalităţi şi, mai ales, deoarece este foarte dificil să cuprinzi într-un astfel de demers toate marile personalităţi ale istoriei. La acest impediment, se adaugă cronologia, care continuă să pună încă foarte multe probleme, legate mai ales de anii de viaţă, dar şi caracterul contradictoriu şi uneori incert al unor fapte şi acţiuni ale personalităţilor şi personajelor prezentate. Genul biografiei istorice, inclusiv în formulă romanţată, este astăzi foarte răspândit în cadrul ştiinţei istorice. Din acest punct de vedere, lucrarea de faţă poate reprezenta, după părerea noastră, un prim pas către un instrument de lucru foarte util pentru elevi, studenţi, profesori, specialişti în domeniu, dar şi pentru publicul larg. Ea cuprinde scurte portrete de monarhi, şefi militari, oameni politici, suverani pontifi, înalţi prelaţi şi alţi trăitori în istorie, care au contribuit în mod decisiv la conturarea deopotrivă a istoriei universale, cât şi a celei româneşti, de-a lungul veacurilor. Dicţionarul urmăreşte să realizeze un prim contact pentru cititor cu personalitatea care se doreşte a fi cunoscută, urmând ca aceia care vor să aprofundeze informaţia să poată utiliza lucrări din bibliografia selectivă, ataşată lucrării de faţă, sau alte surse, pe care le pot procura din bibliotecile publice. Scris alert, concen trându-se asupra esenţei faptelor şi făcând referire şi la unele aspecte mai puţin cunoscute din viaţa personalităţii pusă sub lupă, dicţionarul va fi, credem, nu numai uşor, dar şi agreabil de parcurs. Sperăm că cititorii vor aprecia utilitatea unei astfel de lucrări, una dintre puţinele de acest gen în România. Lor ne adresăm, la capătul unei munci de mai mulţi ani, şi, tot de la aceştia, aşteptăm eventualele observaţii şi sugestii.

RECENZII

Rating general
5 (2 recenzii)
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
Recenzia așteaptă moderarea. Afișează recenzia.
5
Am fost prezent la lansarea cartii la libraria Sadoveanu. A fost relaxant iar dictionarul merita cumparat si studiat
5
Sunt foarte impresionat de aceasta aparitie editoriala, are o valoare stiintifica deosebita si este foarte necesara iubitorilor de istorie. Felicitari editurii!

Titluri de același autor

Created in 0.0203 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.