Proiectarea şi realizarea orei de consiliere şcolară • Ghid metodologic pentru profesori diriginţi şi consilieri şcolari

Proiectarea şi realizarea orei de consiliere şcolară • Ghid metodologic pentru profesori diriginţi şi consilieri şcolari
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-31-0183-0
Anul publicării: 2016
Ediția: I
Pagini: 200
Format: 21 X 29,5 cm
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Pornind de la întrebările pe care şi le pun adolescenţii (Cine sunt eu? Sunt o persoană normală? Sunt o persoană competentă? Sunt iubit?), pe de o parte, şi pe de altă parte, de la existenţa problemelor de comportament ale acestora (ex. asumarea de riscuri, drogurile şi alcoolul, depresia şi suicidul, tulburările de alimentaţie), elaborarea acestei cărţi, Proiectarea şi realizarea orei de consiliere şcolară • Ghid metodologic pentru profesori diriginţi şi consilieri şcolari, a fost susţinută de dorinţa autentică a autorilor de a răspunde atât nevoilor complexe de formare a adolescenţilor, cât şi nevoilor cadrelor didactice de a găsi răspunsuri imediate şi adecvate la problematica adolescenţilor.
Cartea de faţă reprezintă un real sprijin pentru diriginţi în realizarea orelor de consiliere şcolară, o trecere în revistă a principalelor teme din programa de Consiliere şi Orientare pentru clasele IX – XII. Strategiile moderne propuse, precum şi diversitatea exerciţiilor şi studiilor de caz vin în întâmpinarea înţelegerii utilităţii abilităţilor elevilor pentru viaţa reală.
Cartea cuprinde proiecte de lecţii utile pentru activitatea de consiliere şi orientare şcolară realizată de cadrele didactice. Se propun o serie de exerciţii creative, jocuri, tehnici moderne pentru abordarea celor cinci module tematice din Programa Şcolară de Consiliere şi Orientare şcolară în vigoare:
  • Autocunoaştere şi dezvoltare personală;
  • Comunicare şi abilităţi sociale;
  • Managementul informaţiilor şi al învăţării;
  • Planificarea carierei;
  • Calitatea stilului de viaţă.
 
Florin Ulete este profesor consilier şcolar la Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti, doctor în psihologie. Este profesor formator, mentor şi metodist I. S. M. B. în specialitatea Consiliere psihopedagogică.
Rodica Cristescu este profesor consilier şcolar al CMBRAE, la Cabinetul de Asistenţă Psihopedagogică din cadrul Colegiului Economic „Viilor” şi metodist ISMB.
Alina Minodora Toth, licenţiată în psihosociologie din 2001 şi absolventă a masterului Cercetare sociologică avansată din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din 2007, ocupă funcţia de consilier şcolar la Liceul Teoretic „Alexandru I. Cuza” şi Grădiniţa 154, sector 3 şi colaborează cu Şcoala Europeană Bucureşti din 2005.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0637 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.