Sisteme Inteligente de Decizie Aplicate în Economie

Preț: 40,46 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-30-2631-0
Anul publicării: 2009
Ediția: I
Pagini: 400
Format: 21 X 29,5

DESCRIERE

relaţii la numărul de telefon 0732 640 834 sau vasile.mazilescu@ugal.ro

Lucrarea de faţă, Sisteme Inteligente de Decizie Aplicate în Economie, reprezintă o carte în domeniul Tehnologiilor Inteligente aplicate în economie, fiind rezultatul unui studiu sistematic în acest sens. Ea se adresează prin specificul ei, celor care studiază domeniul sistemelor de IA. Denumirea Sisteme Inteligente de Decizie Aplicate în Economie dată cărţii de faţă, este motivată prin dorinţa autorului de a prezenta în paralel abordările devenite clasice în IA privind rezolvarea problemelor şi a noilor abordări, prin prisma sistemelor multiagent, cu valenţe enorme în sinteza sistemelor care au drept unic scop, înglobarea acelor abilităţi moştenite sau dobândite prin învăţare, privind soluţionarea corectă a problemelor clasice dar reformulate în contextul aplicaţiilor distribuite. Creşterea complexităţii problemelor impune utilizarea unor sisteme reactive cu capacităţi sporite de utilizare a unor modele hibride de cunoştinţe, de raţionament, de negociere, etc. Tendinţa în acest domeniu deosebit de activ este studiu mecanismelor de învăţare dinamică. Ea este alcătuită din şase capitole.
Tehnicile de Inteligenţă Artificială sunt într-un mod invizibil interconectate cu sistemele existente. Implicarea rezultatelor Inteligenţei Artificiale în mai toate domeniile este un lucru vizibil. Sistemele de IA în general au următoarele caracteristicile: realizarea unor operaţii în medii ostile, domenii mari şi cuprinzătoare de cunoştinţe, abilitatea de a interacţiona natural cu oamenii şi un anumit grad al auto-înţelegerii şi integritate internă. Construirea sistemelor cu astfel de caracteristici aduce o provocare pentru IA şi fiecare zonă de investigaţie: reprezentarea şi procesarea cunoştinţelor, învăţarea şi adaptarea, dezbaterea, planificarea şi acţiunea, procesarea limbajelor şi vorbirii, înţelegerea şi sinteza imaginii, manevrarea şi locomoţia, agenţi autonomi şi roboţi, sisteme multiagent, modelarea cognitivă, şi fundamente matematice – suportă un efort de cercetare riguros contribuind la îndeplinirea acestor provocări. Aceste direcţii constau în analizarea sistematică şi integrarea intelectuală a cunoştinţelor, printre care construirea roboţilor (fizic şi computaţional) şi modelarea raţională (în principal în ceea ce priveşte luarea deciziei) formează două cazuri speciale şi cuprinzătoare. Sprijinirea colaborării, intensificarea comunicării, obţinerea unor cunoştinţe importante cerute pentru a acţiona inteligent şi aprofundarea fundamentelor matematice corespunzătoare sunt alte preocupări majore ale IA. Direcţia roboticii constituie de asemenea o zonă tehnică, dar una vastă care atinge şi celelalte zone.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0473 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.