Teste de evaluare pentru pregătirea Evaluării Naţionale-clasa a IV-a

Teste de evaluare pentru pregătirea Evaluării Naţionale-clasa a IV-a
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786063103254
Anul publicării: 2017
Ediția: I
Pagini: 136
Format: 29,5X21 cm

DESCRIERE

Editura Didactică şi Pedagogică a lansat de curând o nouă colecţie intitulată „Evaluare”. În cadrul acestei colecţii vor fi publicate lucrări destinate pregătirii elevilor care participă la evaluările şi examenele naţionale.

Lucrarea de faţă, prima de acest gen a editurii, destinată pregătirii pentru participarea la probele de Evaluare la finalul clasei a IV-a, este inedită din două puncte de vedere:

– conţinutul, forma şi prezentarea care beneficiază de o grafică generoasă;

– se adresează în egală măsură elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor.

Elementul de noutate al lucrării de faţă este dat, printre altele, de faptul că elevul este îndrumat cum să se autoevalueze (traseul grafic al autoevaluării este sugestiv în acest sens), să identifice şi să conştientizeze ce competenţe mai are de atins. De asemenea, părintele şi cadrul didactic pot să verifice care este nivelul de pregătire al elevului şi ce mai are acesta de  remediat. În cazul cadrelor didactice li se oferă o modalitate de evaluare şi de interpretare a rezultatelor testelor propuse.

Testele cuprinse în volum sunt realizate în conformitate cu modelul celor elaborate de Centrul de Evaluare şi Examinare şi sunt în concordanţă cu programele şcolare aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

În proiectarea design-ului testelor s-a ţinut cont de modelul evaluărilor inter-naţionale PIRLS şi TIMSS (informaţii suplimentare despre acestea puteţi găsi la link-ul http://timssandpirls. bc. edu/) precum şi de fundamentele teoretice stabilite prin lucrarea Ghid de evaluare a performanţelor şcolare la finalul clasei a IV-a realizată în cadrul proiectului ID-POSDRU/55/1. 1/S/31536 – Beneficiar: Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (lucrarea este disponibilă on-line la link-ul: http://www. rocnee. eu/Files/Ghid_evaluare_clasa_a_IV-a. pdf )

Recomand acest volum ca un instrument de lucru util pentru elevii din clasa a IV-a, părinţi şi cadre didactice. Tuturor le dorim spor în rezolvarea testelor şi mult succes la evaluarea naţională!

 

                                                           prof. univ. dr. Marin Manolescu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0451 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.