Dermato-venerologie

Preț: 33,72 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-30-2663-1
Anul publicării: 2010
Ediția: 1
Pagini: 320
Format: 16.5x23.5

DESCRIERE

Lucrarea prezentă are ca punct de plecare notele de curs pentru cursul de Dermato-Venerologie pe care autorii îl susţin la Facultatea de Medicină a Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti.
Lucrarea a fost concepută ca o serie de prelegeri despre o afecţiune sau un grup de afecţiuni înrudite, care constituie baza de studiu a disciplinei de Dermato-Venerologie. În acest sens, sunt prezentate principalele afecţiuni dermato-venerologice care pot fi regăsite în orice programă de curs de dermato-venerologie a oricărei facultăţi de medicină.
Fiecare capitol conţine noţiuni de bază despre o afecţiune sau grup de afecţiuni în cadrul dermato-venerologiei, noţiuni ce permit diagnosticul acestor afecţiuni, interpretarea fiziopatologică a simptomatologiei clinice, prognosticul şi tratamentul, precum şi impactul afecţiunii descrise asupra calităţii vieţii pacienţilor. În funcţie de importanţa sau incidenţa fiecărei afecţiuni, aspectele prezentate au fost mai mult sau mai puţin aprofundate sau detaliate. Experienţa clinică a autorilor a permis o selecţie a noţiunilor prezentate, a modului de interpretare a acestora, ca şi a modului de abordare a terapiei.
Deşi lucrarea conţine în special noţiuni clasice de dermato-venerologie, autorii au considerat necesar să introducă două capitole („Patologie mole¬culară” şi „Dermato-cosmetică”) care reprezintă două tendinţe importante în dermatologia actuală.
Lucrarea este însoţită de o serie de imagini fotografice (limitate ca număr de spaţiul tipografic) care încearcă să prezinte aspectele clinice tipice ale principalelor afecţiuni prezentate. La aceste imagini s-au adăugat şi câteva imagini obţinute prin intermediul dermatoscopiei sau microscopiei confocale, respectiv unei metode de investigaţie devenită uzuală şi unei metode de investigaţie încă la nivel de cercetare.
Imaginile fotografice sunt originale, fiind obţinute de autori în cursul activităţii clinice de la Spitalul de Dermatologie „Prof. Dr. Scarlat Longhin” (Centrul de Cercetare Dermato-Venerologic Bucureşti).
Imaginile fotografice care nu aparţin autorilor au fost obţinute prin amabilitatea şi acordul mai multor colegi, care au fost menţionaţi în finalul lucrării şi cărora le aducem mulţumiri pe această cale.
Ţinând cont de modul cum a fost gândită lucrarea, bibliografia este una generală dar selectivă, care orientează spre lucrările de specialitate unde cunoştinţele prezentate pot fi aprofundate. Tot din aceste motive ca şi pentru a uşura parcurgerea lucrării şi acumularea de cunoştinţe s-a renunţat la citarea în text a bibliografiei utilizate.
Lucrarea se adresează în special studenţilor facultăţii de Medicină, dar şi medicilor de medicină generală şi nu în ultimul rând rezidenţilor în specialitatea Dermatologie aflaţi la începutul studiului acestei discipline.
Autorii îşi exprimă speranţa că lucrarea reprezintă un instrument util în formarea viitorilor medici care nu trebuie să uite că: „omul devine unealta propriilor sale unelte” (H. D. Thoreau) şi că „destinul omului este înscris în anatomia sa” (Luis Leclerc de Bufon).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0495 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.