Folosește manualele 3D și instrumentele interactive pentru a susține lecții la distanță

 

Editura Didactică și Pedagogică, EduMagic și Mozaik Education vă invită să participați la evenimentul „Folosește manualele 3D și instrumentele interactive pentru a susține lecții la distanță”, având drept obiectiv furnizarea de conținut educațional și oferirea unui training tuturor cadrelor didactice din România care își doresc să își perfecționeze modul de predare, prin tehnologii ușor de folosit și foarte atractive pentru elevi.

 

Pentru prima dată în România vă prezentăm modalități simple prin care să utilizați conținutul educațional al manualelor Editurii Didactice și Pedagogice, în format digital, utilizând platforma de creare lecții interactive digitale mozaBook, totul pus la dispoziția dumneavoastră gratuit. Astfel, aveți parte atât de conținutul cu care sunteți obișnuiți, precum și de accesul la peste 1200 de animații 3D în premieră în România, sute de videoclipuri educaționale, instrumente și jocuri educaționale în limba română. Surpriza cea mai mare vine chiar din faptul că va puteți personaliza complet manualele Editurii Didactice și Pedagogice cu resursele spectaculoase din mozaBook, dar și cu propriile dumneavoastră resurse.

 

Proiectul este o premieră pe piața educațională românească. Pentru prima dată, elevii și cadrele didactice pot beneficia de manuale 3D, care schimbă în mod revoluționar procesul de predare-învățare-evaluare. Astfel, prin manualele Editurii Didactice și Pedagogice, integrate în platforma mozaBook profesorii, elevii și părinții pot avea acces gratuit la resurse educaţionale spectaculoase.

 

Păşim împreună pe acest nou drum al creării primelor manuale 3D din România cu dorinţa de a readuce fericirea în procesul de învăţare, precum şi a metodelor inovatoare de predare. 

 

Data evenimentului: miercuri, 29 aprilie 2020, orele 10: 30 - 12: 30.

 

Locație: Oriunde, în fața laptopurilor, calculatoarelor sau telefoanelor fiecăruia dintre dumneavoastră. Cursul este în format WEBINAR și va fi transmis online. Tot ce aveți nevoie pentru a participa este un dispozitiv și o conexiune bună la internet. De restul ne ocupăm noi și vă explicăm cum puteți să participați, astfel încât să fie facil.

 

Organizatori: Editura Didactică și Pedagogică, cu sprijinul EduMagic Solutions și Mozaik Education.

 

Speakeri și formatori:

Claudiu Săftoiu, Director General al Editurii Didactice şi Pedagogice

Dr. Carmen-Gabriela Bostan, cercetător știintific II, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Dr. Cristian Dițoiu, cadru didactic la Universitatea din București

Sorina Conea, trainer certificat Mozaik Education

 

Perioada de înscriere se încheie marți, 28 aprilie 2020, ora 12: 00

 

Înscriere: https://bd. olimpnet. ro/inscriere. php? cat=Eveniment%20gratuit%20Editura%20Didactica%20si%20Pedagogica

 

De ce?

În contextul actual remarcăm existența mai multor factori necunoscuți pe care dumneavoastră trebuie să îl depășiți pentru a putea preda în continuare. Observăm că sunteți supraîncărcați cu instrumente digitale care nu sunt optimizate pentru a putea fi folosite imediat, iar cea mai mare parte dintre ele sunt mult prea abstracte pentru a fi asimilate atât de rapid. Vedem totodată că au apărut multe webinarii și cursuri în format eLearning care vă prezintă toate aceste instrumente digitale, însă aveți nevoie de mai mult de o integrare a celor mai simple instrumente, gradual, în actul de predare-învățare-evaluare și, bineînțeles, de manuale și conținut digital educațional.

 

Am înțeles de la dumneavoastră că cea mai ușoară formă de a putea preda folosind metode digitale este cu ajutorul manualelor. Așadar, am pornit de la vocile dumneavoastră, care ne spuneți de mulți ani că aveți nevoie de conținut educațional ancorat la manualele cu care sunteți deja obișnuiți și le folosiți la clase, motiv pentru care intenționăm să creăm primele manuale 3D din România.

 

Programul presupune 3 etape principale:

 

Etapa 1 - Participare gratuită la evenimentul de lansare și webinarul creat pentru dumneavoastră

În cadrul evenimentului aflați mai multe informații despre manualele 3D ale Editurii Didactice și Pedagogice chiar din partea Directorului General al Editurii, în persoana domnului Claudiu Săftoiu, participați la o lecție demonstrativă oferită de doamna profesor Carmen-Gabriela Bostan și exersați împreuna cu formatorii EduMagic folosirea manualelor Editurii Didactice și Pedagogice S. A. în cadrul platformei mozaBook.

 

Etapa 2 - Primire coduri de licență mozaBook și instrucțiunile suplimentare de folosire

Primiți prin e-mail codurile de licență mozaBook și instrucțiunile care vă permit să folosiți platforma în varianta pentru profesori, dar și în varianta pentru elevi. De asemenea, primiți suportul de curs și materiale care vă ajută să integrați toate cunoștințele acumulate în actul de predare, precum și instrucțiuni de folosire pentru a putea ajunge, în cel mai scurt timp, la un nivel avansat de cunoaștere și utilizare.

 

Etapa 3 - Intrare în comunitatea de sprijin

Puteți fi parte din comunitatea de sprijin unde vă încurajăm să ne adresați întrebări, iar noi vă oferim suportul tehnic și educațional de care aveți nevoie. De asemenea, vă încurajăm să ne folosim de această inteligență colectivă pentru a ne ajuta reciproc și pentru a evolua împreună. Sunteți persoanele cheie în procesul de creare a primelor manuale 3D din România.

 

Beneficii de participare:

- Accesul gratuit la eveniment, webinar și comunitate.

- Accesul gratuit la toate manualele Editurii Didactice și Pedagogice direct în platforma mozaBook și mozaWeb. Puteți îmbogăți manualele Editurii Didactice și Pedagogice cu resurse din biblioteca digitală mozaBook, resurse online sau proprii și puteți lucra cu elevii folosind funcția de tablă albă cu toate instrumentele de scris și desen integrate.

- Acces gratuit nelimitat la peste 1200 de animații 3D, la sute de videouri educaționale, instrumente și jocuri, până la 15 iunie 2020.

- Resursele educaționale complementare sunt construite plecând de la manuale școlare, în limba română, și pot fi folosite pentru orice disciplină de la grădiniță până la liceu.

- Puteți folosi platforma mozaBook atât pentru organizare, predare (partajare ecran prin Hangouts/ Zoom etc.), evaluare (creare de teste și transmitere acestora către elevi), cât și pentru studiul individual al elevilor. Poate fi folosit împreună cu Google Classroom, Microsoft Team, Kinderpedia etc.

- Puteți crea propriile teste indiferent de disciplina, având o gama foarte largă de tipuri de teste din care puteți alege.

- Vă puteți înregistra lecția direct în mozaBook și o puteți transmite elevilor.

- Manualele Editurii Didactice și Pedagogice, din cadrul platformei mozaBook, reprezintă un ajutor imens în această perioadă, iar când vom reveni la condițiile normale vor putea fi folosite la clasă pe orice calculator. MozaBook este are un software pentru tablele interactive care permite conectarea directă între calculatorul profesorului și dispozitivele elevilor.

- Cunoștințele din cadrul webinarului au aplicabilitate imediată.

– Interacționați permanent cu noi în timp real, adresându-ne întrebări și primind răspunsuri.

– Primiți suportul de curs cu pașii detaliați pentru a putea repeta exercițiile parcurse deja în timpul cursului, precum și multe alte materiale. De asemenea, aveți acces la înregistrarea video a evenimentului în urma prezentului eveniment.

 

Organizatori

Editura Didactică şi Pedagogică S. A. activează sub egida Ministerului Educaţiei și Cercetării Cu o tradiţie de aproape șapte decenii, această entitate continuă să făurească educație, oferind cititorilor săi cărţi și manuale școlare de înaltă calitate.

 

EduMagic Solutions este un startup de soluții inovatoare în educație cu misiunea de a crește calitatea sistemului de învățământ din România prin integrarea tehnologiei și a componenței digitale în actul de predare-învățare-evaluare.

 

Mozaik Education este o editură din Ungaria cu o traditie de peste 30 ani care a dezvoltat propria platformă educațională, mozaBook. Această platformă internațională este îmbunătățită în continuu începând din anul 2005 și deja este utilizată cu succes în 40 de țări.

 

Speakeri și Formatori

Domnul Claudiu Săftoiu îndeplinește funcția de Director General al Editurii Didactice și Pedagogice S. A., de la finele anului trecut. Anterior a fost consilierul pe probleme de comunicare la Cabinetul Ministrului Educației și Cercetării, doamna Monica Cristina Anisie. Este absolvent al Facultății de Litere, secția Română – Franceză, din cadrul Universității din București și a urmat cursurile de Master în Resursele Umane și Comunicare din cadrul Facultății de Jurnalism. Are o vastă experiență în domeniul apărării și securității naționale și este autorul lucrării „Jurnalismul politic. Manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni”, editată în anul 2003, la Editura Trei. 

A lucrat în calitate de consilier prezidențial pe probleme de politică internă al președintelui României Traian Băsescu și a deținut funcția de Președinte Director General al Televiziunii Române.

 

Doamna C. S. II., Dr. Carmen-Gabriela Bostan are o bogată experiență în educație, atât ca practician în învățământul preuniversitar ca profesor de Fizică/ TIC cât și în domeniul cercetării, în structuri subordonate Ministerului Educației. Este doctor în Fizică (Universitatea din București) și cercetător științific II la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Este autor/ coautor a mai multor articole științifice, cărţi, două manuale școlare și un compendiu de fizică pentru clasa a VII-a.

 

Domnul dr. Cristian Dițoiu este cadru didactic universitar la Facultatea de Administrație și Afaceri (Universitatea din București), co-fondator EduMagic Solutions, doctor în Marketing (ASE București) și absolvent al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (Universitatea Politehnica București), având o experiență vastă de peste 10 ani în implementarea proiectelor școlare și academice.

 

Doamna Sorina Conea este trainer certificat Mozaik Education, co-fondator EduMagic Solutions, absolventă a facultății și a programului de masterat Relații Economice Internaționale (ASE București) și mentor în autonomie în învățare la Universitatea Alternativă, cu experiență tehnică din poziția de analist de business în IT.

 

Agenda eveniment

10: 30 - 10: 45 Cuvânt de început și prezentare program - domnul Claudiu Săftoiu, Director General Editura Didactică și Pedagogică

10: 45 - 10: 50 Mozaik Education - doamna Ildiko Torok, Business Development Director Mozaik Education

10: 50 - 10: 55 EduMagic - domnul dr. Cristian Dițoiu, administrator EduMagic și doamna Sorina Conea, Director General EduMagic

10: 55 - 11: 00 Cine sunteți dvs?

11: 00 - 12: 00 Lecție demonstrativă pentru disciplina Fizică, folosind Compendiul de Fizică - teorie și aplicații practice pentru clasa a VII-a, Editura Didactică și Pedagogică, prin intermediul căreia învățați și exersați modalitatea de utilizare a manualelor digitale ale Editurii Didactice și Pedagogice, în cadrul platformei mozaBook. Speaker doamna dr. Carmen - Gabriela Bostan, C. S. II, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

12: 00 - 12: 20 Lecții digitale interactive spectaculoase - EduMagic Solutions

12: 20 - 12: 30 Cum ne putem sprijini prin intermediul comunității de sprijin și cum puteți obține accesul gratuit la manualele digitale ale Editurii Didactice și Pedagogice și la platforma de creare lecții digitale interactive ale mozaBook.

  

Termen limită de înscriere:

 Perioada de înscriere se încheie marți, 28. 04. 2020, ora 23: 59

 

Cum se face înscrierea?

Completați următorul formular de înscriere cu datele dumneavoastră, dând click pe butonul de mai jos, Înscrie-te.

Buton de înscriere: Înscrie-te

https://bd. olimpnet. ro/inscriere. php? cat=Eveniment%20gratuit%20Editura%20Didactica%20si%20Pedagogica

După înscriere, locul dumneavoastră este asigurat și veți primi mai multe informații despre desfășurarea cursului prin e-mail.