Consilierea educațională a copiilor remigrați

Consilierea educațională a copiilor remigrați
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-31-0567-8
Anul publicării: 2018
Pagini: 231
Format: 240x170
Categoria: Diverse

DESCRIERE

     Deși migrația este un fenomen cu multiple consecințe pozitive, atât in plan social(dezvoltarea socială și economică atât a țării de adopție, cât și țării de origine, prin remitențele trimise de migranți), cât și în plan personal(obținerea unor beneficii indisponibile în țara de origine în ceea ce privește remunerația, statutul, standardul de viață etc.), sunt cunoscute și trebuie acceptate și efectele negative ale acestui fenomen în planul relațiilor sociale, al relațiilor  familiale.
     Copiii si adolescenții care se întorc în România după o perioadă de migrație reprezintă o nouă categorie ce trebuie avută in vedere atunci când analizăm efectele migrației în plan familial și individual. Pornind de la specificul migrației din România, mare parte dintre copiii remigrați aparțin ambelor categorii de risc menționate anterior, ei fiind puși in situația de a face față atât dificultăților legate de adaptarea într-o altă țară, căt și celor referitoare la separarea temporară de unul sau ambii părinți, înainte de migrație sau după remigrație.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0462 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.