De la Socrate la Wittgenstein: Gândire, critică, argumentare şi comunicare

De la Socrate la Wittgenstein: Gândire, critică, argumentare şi comunicare
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-31-0161-8
Anul publicării: 2016
Ediția: I
Pagini: 284
Format: 16,5 X 23,5
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Descins din ţinuturile Năsăudului (Nimigea de Sus), Grigore Spermezan este licenţiat al Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti, cu un doctorat în specialitate luat ulterior în cadru aceleiaşi instituţii de învăţământ superior. Alături de Constantin Cotoţ, Pavel Filip şi Florian Roatiş, el este coautor al lucrării didactice Economie – ghid pentru elevi şi profesori (Editura Risoprint, Cluj Napoca, 2000), fiind şi semnatarul cărţilor de autor Introducere în gândirea unor mari filosofi (Editura Didactică şi Pedagogică, Bucureşti, 2003, reeditată 2006),  America la ea acasă (Editura Pro Transilvania, Bucureşti, 2006) şi Rătăcind prin tranziţie – articole şi eseuri (Editura Univers Ştiinţific, Bucureşti, 2012).
Lucrarea de faţă, De la Socrate la Wititgenstein: gândirea critică, argumentare şi comunicare poate fi pusă sub îndemnul mereu actual al lui René Descartes, acela de  avea curajul de a ne folosi de propria capacitate intelectuală pentru a analiza realitatea în care trăim, luând astfel cele mai bune decizii. Într-o lume în care iraţionalitatea ne pândeşte din multe părţi, „gândirea inteligentă” (smart thinking) poate fi un reper fundamental şi un element de stabilitate în criza valorilor pe care o resimţim. Sau, aşa cum se arată în Cuvânt înainte, „A gândi critic, a gândi isteţ, a gândi inteligent nu înseamnă să devii o altă persoană, ci doar să-ţi perfecţionezi aptitudinile pe care deja le deţii, analizând mai profund aspectele complexe ale lumii în care trăim, înţelegând şi procesând mai bine informaţiile, comunicând mai convingător. În aceasta constă raţionalitatea gândirii critice, dar şi valoarea ei intrinsecă”.
                                                                                                              Conf. univ. dr. Florian Roatiş

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0459 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.