Dicţionar de locuţiuni

Dicţionar de locuţiuni
Preț: 14,45 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-30-2486-8
Anul publicării: 2010
Ediția: I
Pagini: 168
Format: 14,7x20,5

DESCRIERE

Prezentul dicţionar şi-a propus să înregistreze cât mai multe locuţiuni de diferite tipuri şi să le explice sensurile prin exemple selectate din texte literare şi din dicţionarele limbii române. Spre deosebire de alte dicţionare de expresii şi locuţiuni, care, în cele mai multe cazuri, nu fac deosebirea între expresie şi locuţiune, iar gruparea materialului lingvistic o fac în ordinea alfabetică a cuvântului de bază pe care se construieşte expresia sau locuţiunea, ori a cuvintelor sinonime ale locuţiunilor şi expresiilor, cu acest dicţionar se lucrează mult mai uşor. Cititorul ajunge direct de la locuţiune la sensul acesteia căutând litera iniţială. Fac excepţie locuţiunile verbale, acestea au fost incluse la litera iniţială a verbului din structura lor.
Dicţionarul este un deosebit de util instrument de lucru pentru elevi, studenţi, profesori şi pentru oricine este interesat de limba română.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0443 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.