Invatarea limbilor "fara invatare"

Preț: 28,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-30-2647-1
Anul publicării: 2009
Ediția: 1
Pagini: 200
Format: 16.5x23.5
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Este o carte unica despre invatarea limbilor care sensibilIzeaza asupra unui alt mod de invatare, putin studiat, invatarea implicita indirecta, proces natural care se intimpla pe tot parcursul vietii fara ca noi sa sa stim. Invatarea implicita insoteste un proces de invatare directa, constienta si acopera o arie de informatie mult mai mare decit cea din zona activa a constiintei. Este modul in care invatam sa vorbim prima limba ,cel mai sigur succes lingvistic trait de fiecare dintre noi in mod instinctiv si natural. Ideea de a reitera acest succes absolut in invatarea altor limbi este seducatoare.
Aici este meritul cartii . Ea cerceteaza in lumina ultimelor studii pe creier si in stiintele neurocognitive modul in care creierul invata sa vorbeasca in scopul de a explicita implicitul , de a transfera in invatarea altor limbi, factorii care activeaza mecanismlele psihologice insondabile. Aceasta cunoastere fascinanta si bulversanata prin noutatea ei , inspira tehnicile invatarii tranzitate prin care se achizitioneaza prin sarcini de invatare indirecta informatia aflata in mod intentionat in zona subliminala, prin care se creaza automatisme in limbaj, se elimina accentul in limba noua si se compenseaza in mod inspirat si fericit lipsa mediului natural lingvistic. Cartea se adreseaza unui public larg prin informatia la zi , bazata pe cercetarile nobelistilor care demitizeaza « adevaruri » si denunta multe clisee ,mai ales in invatare, limbaj si comunicare, dar principalii beneficiari ai lecturii integrale a cartii sint profesorii de limbi si cei interesati de un nou mod de invatare a limbilor
.

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5
Este o carte extraordinara! Nu voi relua ceea ce s-a spus frumos si explicit in comentariul de mai sus referitor la invatarea implicita; voi deschide o singura paranteza: sarcina indirecta (=a pune o problema de rezolvat, alta decat intelegerea limbii; a nu preda cuvinte intr-o ora de limbi straine, ci a propune sarcini care sa starneasca nevoia de cuvinte pentru realizarea comunicarii, pentru a TE exprima, pentru A FI). Cred ca aceasta carte se adreseaza profesorilor de limbi straine intr-un mod extrem de subtil; ea nu propune o noua metoda rapida si facila de invatare a limbilor straine, care odata asimilata de profesor, ii garanteaza acestuia suucesul in munca; NU!! Este mai degraba o provocare pentru profesorii de limbi straine de a se transforma din profesorii care predau cuvinte intr-o limba straina, in cei care debordeaza de imaginatie, au intuitie in ce priveste interesele elevilor, le pasa, le place si sunt inca fascinati de taramul celeilalte limbi in care ii conduc, ca niste serpasi (cot la cot) pe elevii lor. Despre aceasta este vorba in carte: despre autodescoperire si respect fata de misterul fiintei umane care opereaza in noi. Frumos si interesant drumul trasat de la principiul lui Humbold la povestea limbii si a vietii; incurajatoare dezvaluirea ca aria invatarii si a placerii folosesc aceiasi neuroni:).

Cărți noi - Diverse

Created in 0.0515 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.