ISTORIA ROMÂNILOR – Atlas comentat

Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-30-3653-1
Anul publicării: 2014
Ediția: I
Pagini: 64
Format: 21X29,5 cm

DESCRIERE

Istoria Românilor. Atlas comentat reprezintă o nouă abordare metodologică, în care hărţile istorice sunt însoţite de comentarii, surse istorice şi teste de evaluare utile pentru pregatirea examenului de bacalaureat.
Structurarea atlasului pe nouă capitole, respectând programa de bacalaureat, constituie un ajutor pentru elevi şi cadrele didactice care predau istoria. Hărţile, însoţite de legende sugestive, sunt completate de sinteze, succinte şi accesibile. Rubrica,,Ştiaţi că?" reprezintă o întregire a tabloului de informaţii istorice oferite tuturor celor interesaţi de o nouă perspectivă a interdisciplinarităţii Istorie-Geografie. La rândul său, rubrica,, Aşa vă place Istoria?" oferă publicului specializat suficiente surse istorice din lucrările unor istorici de renume din ţară şi străinătate. Limbajul istoric este riguros ştiinţific, respectă normele didacticii specialităţii. Testele de evaluare, de la sfârşit de capitol, reprezintă un ajutor neprecupeţit pentru elevii din clasele terminale liceale în pregătirea conştientă a tematicii de examen.
Istoria Românilor. Atlas comentat se prezintă ca un material auxilliar de strictă actualitate, necesitate şi accesibilitate, o lucrare care evidenţiază calitatea, experienţa didactică şi performanţa profesională a autorilor, Niculae Cristea şi Nicolae Diţă, fapt care ne determină s-o recomandăm ca un util instrument de lucru, în care istoria şi geografia, în planul hărţilor, se îmbină cu supleţea textului istoric.
Profesor univ. dr. Ştefan PĂUN
Prorectorul Universităţii "Hyperion"

În rândul instrumentelor didactice absolut necesare unui demers eficient didactic, la disciplina istorie, Atlasul istoric, alături de dicţionarul de personalităţi sau de termeni istorici şi culegerea de surse istorice joacă un rol decisiv în asigurarea succesului unei lecţii de istorie.
Profesorii Niculae Cristea şi Nicolae Diţă oferă cititorilor dornici de cunoaşterea istoriei, dar şi publicului specializat, cu precădere cadrelor didactice şi elevilor, o lucrare originală nu atât prin tematica prezentată, cât, mai ales, prin modalitatea de prezentare. Prin Istoria Românilor. Atlas comentat, autorii ne propun, într-o versiune grafică deosebită, hărţi istorice, însoţite de comentarii, surse istorice de mărimi diferite şi teste de evaluare, foarte binevenite pentru elevii care susţin examene la disciplina istorie. Hărţile sunt însoţite de scurte şi concise prezentări ale perioadei istorice prezentate, dar şi de rubrici incitante, de exemplu: Ştiaţi că?, Aşa vă place Istoria?. Hărţile sunt realizate în condiţii grafice bune şi reflectă interesul autorilor pentru detaliul istoric, dar şi contextul general al perioadei/epocii istorice.
Lucrarea prezentată are avantajul că este rezultatul activităţii a două cadre didactice de specialitatea istorie din învăţământul preuniversitar, cu o bogată experienţă didactică şi care au găsit o modalitate eficientă de a pune la dispoziţia profesorilor de istorie, dar şi publicului larg un instrument de lucru, în care istoria şi geografia se îmbină armonios, cu un mesaj didactic clar, ce vizează cunoaşterea şi mai bună, deopotrivă de către elevi şi profesori, a istoriei naţionale.
Profesor Mihai MANEA
Preşedintele Asociaţiei Profesorilor de Istorie din România APIR-Clio

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0476 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.