Inegalităţi matematice structurate pe tipuri de inegalităţi clasice. Aplicaţii în algebră. Exerciţii propuse şi rezolvate.

Inegalităţi matematice structurate pe tipuri de inegalităţi clasice. Aplicaţii în algebră. Exerciţii propuse şi rezolvate.
Preț: 19,27 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-30-3758-3
Anul publicării: 2015
Ediția: I
Pagini: 200
Format: 16,5 X 23,5 cm
Categoria: Matematică

DESCRIERE

SCURTĂ PREZENTARE
Acestă lucrare este de un mare interes, fiind utilă atât celor începători, cât şi celor avansaţi şi experimentaţi în domeniul inegalităţilor matematice. De aceea, la conceperea ei, s-a avut în vedere pe lângă latura ştiinţifică şi cea metodică.
Această lucrare, structurată pe principalele inegalităţi clasice mai des utilizate, cuprinde patru capitole cu exerciţii propuse şi rezolvate:
Capitolul 1 – Inegalităţi între medii
Capitolul 2 – Inegalitatea Cauchy – Buniakovsky – Schwarz (C–B–S)
Capitolul 3 – Inegalitatea lui Cebîşev
Capitolul 4 – Inegalitatea lui Jensen
Fiecare capitol analizat conţine un număr apreciabil de exerciţii propuse şi rezolvate, generalizări, extinderi aşezate în ordinea gradului de dificultate, fiind de folos elevilor din gimnaziu şi liceu pentru concursuri şi olimpiade, bacalaureat şi admiterea în învăţământul superior, cât şi profesorilor pentru clasă şi pregătirea în excelenţă la matematică, a elevilor. Autorii au propus, sau au selecţionat, exerciţii diversificate cu un mare grad de varietate şi dificultate, cu aplicaţii în algebră.
Această carte este o carte de bibliotecă, care va ajuta ca sursă de informare, exersare şi documentare în sfera ingalităţilor matematice.
Într-un alt volum se va continua studiul, structurat pe alte tipuri de inegalităţi clasice.
Vă dorim mult succes în utilizarea acestei cărţi!

Marius Drăgan
I.V. Maftei

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0448 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.