Pedagogi români Medalioane şi interviuri

Pedagogi români Medalioane şi interviuri
Preț: 33,72 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-30-3782-8
Anul publicării: 2015
Ediția: 1
Pagini: 464
Format: 16,5 x 23,5

DESCRIERE

Ideea de fond a cărţii profesorului Anton Ilica – Pedagogi români. Medalioane şi interviuri – este de a arunca o punte înapoi în timp, pentru a regăsi nu numai operele fundamentale, în bună parte uitate, de la temelia tradiţiei noastre pedagogice, dar şi de a ne lăsa absorbiţi de starea de spirit, de climatul emoţional, de contextul spiritual în care au trăit, s-au confruntat cu istoria şi cu ei înşişi cei din generaţiile dinaintea noastră. (...)
Anton Ilica – Prof. univ. dr. la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad – a căutat să prezinte contribuţiile cele mai remarcabile la sinuoasa evoluţie a pedagogiei româneşti, unele devenite „locuri clasice”, cât şi o serie de portrete şi interviuri semnificative cu pedagogi români contemporani. (...)
Cel mai mare spaţiu în interiorul cărţii îl ocupă concepţiile contemporane, intenţia autorului fiind aceea de a contribui, pe această cale, la intensificarea şi la adâncirea dialogului fructuos dintre cercetătorii prezentului. Interviurile realizate de profesorul Anton Ilica privilegiază interogativitatea, reflexivitatea, interactivitatea. (...)
Lectura biografiilor pedagogilor români contemporani şi a interviurilor realizate cu aceştia ne provoacă meditaţii care tulbură fiinţa noastră tainică şi ne deschid o lume senină, în care lucrurile încetează să ne fie necunoscute, părând să dobândească pentru noi un fel de afinitate şi să răspundă, ca prin minune, aspiraţiilor noastre fundamentale. Fiecare cu adevărul său, spun adesea postmodernii. Această cugetare nu este mărturia caracterului arbitrar al tuturor afirmaţiilor noastre: ea exprimă obligaţia fiecăruia dintre noi de a căuta o imagine a lumii care dă tuturor capacităţilor conştiinţei noastre satisfacţia cea mai înaltă, de a menţine şi de a lărgi fără încetare această perspectivă originală asupra întregului univers care formează esenţa fiinţei noastre.
Prof. univ. dr. Ion Albulescu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0522 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.