Spiru Haret şi învăţătorii

Spiru Haret şi învăţătorii
Preț: 21,19 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-30-3652-4
Anul publicării: 2014
Ediția: I
Pagini: 248
Format: 130 x 200 mm

DESCRIERE

Colecţia "Istoria Gândirii Pedagogice" propune o carte cu titlul semnificativ în contextul reformei învăţământului, care vizează, în primul rând, destinul oamenilor şcolii: "Spiru Haret şi învăţătorii".
Autoarea Cristina Ştefan, doctor în ştiinţe politice, profesor de filosofie la Colegiul Naţional Spiru Haret, din Bucureşti, are meritul de a aborda o temă de mare dificultate, cu mijloacele specifice istorice şi hermeneutice, proprie ştiinţelor socio-umane.
Cartea este structurată în zece capitole, care oferă imaginea complexă a lui Spiru Haret, ca reprezentant al politicilor educaţionale într-un moment istoric determinant pentru calitatea şcolii - constituirea sistemului modern de învăţământ naţional.
Ea este centrată, în mod special, asupra relaţiei dintre Spiru Haret - profesorul universitar, cercetătorul în domeniul pedagogiei sociale şi ministrul Instrucţiunii Publice - şi cadrele didactice chemate să împlinească obiectivele reformei învăţământului.
Autoarea propune o întrebare tulburătoare pentru politicienii educaţiei moderne şi postmoderne: Pentru cine scria Spiru Haret?..."Eu scriu pentru oamenii de şcoală".

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0469 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.